Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Secretul fericirii, descoperit de un psiholog, după 75 de ani de cercetări

Vizualizari

Etichete !

duminică, 31 ianuarie 2016

Secretul fericirii, descoperit de un psiholog, după 75 de ani de cercetări


 Secretul fericirii, descoperit de un psiholog, după 75 de ani de cercetări
 

Un psiholog de la Harvard a descoperit, analizând rezultatele unei cercetări care a durat 75 de ani, care sunt secretele unei vieţi fericite şi sănătoase. Psihologul american Robert Waldinger, directorul studiului asupra dezvoltării adulţilor, desfăşurat la Universitatea Harvard, a identificat, în cadrul cercetării, trei dintre secretele fericirii, un subiect de analiză extrem de greu.  


Pentru a reuşi, însă, să descopere mai multe despre această stare psihică, Waldinger a analizat cea mai lungă şi completă cercetare făcută pe oameni, în cadrul căruia au fost studiate două grupuri de bărbaţi, pe o perioadă de 75 de ani.

Începând din anul 1938, 268 de studenţi din cadrul studiului Grant, condus de psihiatrul George Vaillant şi 456 băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani din cadrul studiului Glueck, condus de profesorul Sheldon Gluek, au făcut subiectul ineditei cercetări. Oamenii de ştiinţă i-au intervievat pe aceştia în legătură cu mariajele lor, satisfacţia oferită de locul de muncă şi activităţile sociale o dată la fiecare doi ani, monitorizându-le şi sănătatea fizică o dată la cinci ani.
Rezultatele au arătat că relaţiile bune cu cei din jur ne fac mai fericiţi şi mai sănătoşi, potrivit publicaţiei britanice „The Independent”. Iată care sunt cazurile:


Relaţiile apropiate

Bărbaţii din ambele grupuri care au avut relaţii mai apropiate cu familia, prietenii şi cunoştinţele lor au fot mai fericiţi şi mai sănătoşi decât ceilalţi subiecţi. În plus, au avut vieţi mai lungi, în schimb bărbaţii care nu au păstrat o relaţie bună cu cei din jurul lor au fost mai puţin fericiţi şi au avut probleme de sănătate fizică şi mintală grave. Potrivit mai multor studii reanalizate în 2014 în revista „Social and Personality Psychology Compass”, singurătatea poate afecta sănătatea mintală, somnul, bunăstarea, crescând de asemenea riscul de îmbolnăvire şi moarte.


Calitatea relaţiilor

Nu doar ideea de companie contează, ci şi calitatea relaţiilor. Persoanele căsătorite, cu probleme în căsnicie, care se ceartă constant şi nu îşi arată afecţiunea, sunt mai puţin fericite decât cele necăsătorite, conform marelui studiu de la Harvard. Acest rezultat are legătură cu vârsta partenerilor. Într-o cercetare publicată în 2015 în cadrul căreia s-au urmărit mai multe persoane pe parcursul a 30 de ani s-a demonstrat că dacă în jurul vârstei de 20 de ani este mai importantă cantitatea relaţiilor, pentru persoanele care ating 30 de ani este mult mai importantă calitatea, când schimbările aduse de o relaţie sănătoasă în plan social şi psihologic sunt mult mai mari.


Căsniciile stabile

Conectarea socială cu alte persoane nu este recomandată doar pentru beneficiile aduse în ceea ce priveşte sănătatea fizică. Persoanele căsătorite care nu s-au aflat niciodată în pragul divorţului, nu au fost separate de parteneri şi nu au avut probleme serioase în căsnicie au, spun cercetătorii, o memorie mai bună.

„Pe parcursul a 75 de ani, cercetarea noastră a arătat că oamenii fericiţi, cu o viaţă bună, sunt cei care se bazează pe relaţii, pe familie, pe prieteni şi pe cei din jurul lor, în general”, a declarat psihiatrul Robert Waldinger.Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.