Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Se întâmplă ceva extraordinar în lume!

Vizualizari

Etichete !

joi, 7 ianuarie 2016

Se întâmplă ceva extraordinar în lume!
Incă nu realizăm că ceva extraordinar se întâmplă în lume, și anume că modelele sociale și economice, chiar și stilul alimentar urmate până acum, sunt în plin proces de schimbare”, spune Gustavo Tanaka, antreprenor brazilian, care identifică un nou model de societate, un nou sistem și poate un nou model economic. El își expune argumentele într-o postare pe internet, susținând importanța schimbării acestor modele, de care unii oameni încep să își dea seama.  
,,Cu câteva luni în urmă m-am eliberat de societate, în sensul că m-am eliberat de toate dependențele pe care le aveam și de temerile că acestea mă vor ține prizonier în sistem”, își începe antreprenorul pledoaria schimbării. ,,De atunci, am început să văd lumea dintr-o altă perspectivă. Din perspectiva că totul se schimbă și că majoritatea dintre noi nu ne-am dat seama încă de asta.
De ce se schimbă lumea? Voi enumera motivele care mă fac să cred asta”, punctează Gustavo Tanaka. 


1.     Nimeni nu mai poate susține modelul actual de muncă


Fiecare dintre noi ne atingem, la un moment dat, propriile limite. Tot mai mulți oameni care lucrează în corporații mari nu mai pot face față job-urilor lor. Lipsa unui scop începe să bată la ușile noastre, iar aceasta o percepem asemenea unui strigăt disperat ieșit din străfundul inimii.
Oamenii vor să scape. Ei vor să lase totul în urmă. Uitați-vă cum mulți oameni încearcă să devină antreprenori, câți oameni își iau concedii sabbat-ice, câți oameni sunt deprimați la locul de muncă, cât de mulți oameni sunt epuizați pur și simplu.2.     Se schimbă modelul antreprenorial. 


In urmă cu câțiva ani, odată cu explozia start-up-urilor, mii de antreprenori s-au închis în propriile garaje pentru a crea idei de miliarde de dolari. Gloria finală era să atragă finanțare din partea unui investitor. Cu banii investitorilor în mână se simțeau ca și câștigătorii Cupei Mondiale.
Dar, ce se întâmplă, de fapt, după obținerea finanțării?
Au redevenit angajați. Investitorii sunt oameni nealiniați visurilor tale antreprenoriale, care nu dau  doi bani pe scop și care transformă totul în bani. Rentabilitatea financiară devine motorul principal.
Mulți oameni suferă din această cauză. Start-up-uri strălucitoare au început să cadă din cauza acestui model al alergării disperate după bani și care niciodată nu se termină. E clar că avem nevoie de un nou model de antreprenoriat. Si sunt deja mulți oameni buni care fac acest lucru. 3.     Sporirea colaborării.


Mulți oameni au realizat deja că nu mai are niciun sens să meargă de unii singuri și pur și simplu încep să refuze această mentalitate nebunească de a „merge pe cont propriu”.
,,Stop, fă un pas înapoi și gândește” sfătuiește Gustavo Tanaka. Nu este absurd că noi, 7 miliarde de oameni, să împărțim aceeași planetă și să fim separați unul de altul? Ce logică are ca tu, și miile (sau milioanele) de oameni cu care trăiești în același oraș, să întorci spatele celuilalt? De fiecare dată când mă gândesc la asta, mă apucă chiar depresia.
Din fericire, lucrurile se schimbă. Toate mișcările către sharing and collaborative economy indică schimbarea ce are loc. Sporirea colaborării, împărtășirea, ajutarea, o mână întinsă spre ajutor către celălalt ne unesc pur și simplu. 4.     In sfârșit începem să înțelegem ce este Internetul.

Internetul este un lucru incredibil de spectaculos și abia acum, după atâția ani, îi înțelegem puterea. Internetul deschide lumi, doboară bariere, distruge separarea, produce uniuni, explozii de colaborări, determină întrajutorarea.
Unele națiuni au făcut revoluție prin internet, precum Primăvara Arabă. In Brazilia abia acum începe utilizarea acestui instrument magnific.
Internetul a distrus controlul în masă. Nu mai există televiziune, nu mai sunt ziare care să ne ofere știrile pe care vor acestea să le citim. Putem merge pe ce linie vrem, să ne raportăm la cine dorim. Cu ajutorul internetului, cei mici au căpătat voce. Anonimii devin cunoscuți. Lumea devine unită, iar ,,sistemul” poate să cadă oricând. 5.     Căderea consumului exagerat.


Mulți ani am fost manipulați, fiind îndemnați să consumăm precum maniacii. Să cumpărăm orice este nou lansat pe piață. Să avem cea mai nouă mașină, ultimul model de iPhone, să purtăm cele mai bune branduri, o gramadă de haine, de pantofi, o mulțime de orice.
Insă, mulți oameni au înțeles deja că toate acestea nu au niciun rost. Tendințele către o scădere a consumului, către o viață cumpătată, ne lămuresc clar despre cum ne-am organizat până acum viața, în modul cel mai absurd posibil.
De fapt, nu ne trebuie nimic din ce ne spun ei că avem nevoie. Această realitate conștientizată poate distruge orice corporație a cărei prosperitate depinde de consumul exagerat.6.     Sănătate și mâncare organică


Am fost atât de nebuni să acceptăm să mâncăm ,,gunoaie”, ne-am mulțumit doar să aibă gust bun și totul era ok.
Am fost atât de rupți de realitate încât au început să adauge otrăvuri în mâncarea noastră, iar noi nu am scos niciun cuvânt. Dar, iată că unii dintre noi au început să se trezească și să se orienteze către o alimentație sănătoasă, către consumul unei hrane organice. Iar aceasta este o tendință, este o realitate ce se va extinde.
Dar ce legatură au toate astea cu economia și cu locurile de muncă? Au o foarte mare legătură!
Producția de alimente este fundamentul societății noastre. Industria alimentară este una dintre cele mai importante în întreaga lume. Dacă ne schimbăm conștiința, se vor schimba și obiceiurile nostre alimentare, iar implicit consumul se va schimba și marile corporații vor fi nevoite să țină cont de aceste schimbări.
Fermele mici încep să își recapete puterea de altă dată. De asemenea, și oamenii care își plantează propria hrană. Iar această situație va schimba întreaga economie.7.     Trezirea la spiritualitate.


Câți prieteni aveți care practică yoga? Dar câți care practică meditația? Câți dintre noi făceam asta în urmă cu zece ani?
Pentru mult timp, spiritualitatea era un domeniu al oamenilor atrași de ezoteric. Mulți erau considerați ciudați.
Din fericire și acest aspect se schimbă. Am ajuns la limita raționalității noastre. Se poate vedea faptul că doar cu o minte rațională nu ne putem explica tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Si e clar că se întâmplă ceva mai mult, iar eu știu că vă doriți să înțelegeți.
Vă doriți să înțelegeți ce se întâmplă. Cum operează viața, ce se întâmplă după moarte, ce este această energie despre care oamenii vorbesc atât de mult, ce este fizica cuantică, cum pot gândurile să devină lucruri și să creeze realitatea noastră, ce sunt coincidențele și sincronizările, cum funcționează meditația, cum este posibilă vindecarea prin atingerea mâinilor și cum funcționează terapiile alternative, cu care medicina nu este de acord, dar totuși funcționează?
Sunt companii care promovează meditația în rândul angajaților lor. Chiar și școli de meditație pentru copii. 


8. ‘Unschooling’ – individul să devină responsabil pentru propria viață

Cine crează modelul de învățare? Cine decide ce cursuri trebuie să urmăm? Cine alege lecțiile pe care trebuie să le învățăm din toată istoria? De ce nu ne-au învățat adevărul despre alte civilizații antice?
De ce trebuie copii să se supuna regulilor? De ce trebuie ca ei să privească totul in liniste? De ce trebuie să poarte uniforme?
Să dai un test pentru a dovedi că ai invătat?
A fost creat un model in care formele urmează sistemul, care pregăteste oamenii să fie fiinte umane obisnuite.
Din  fericire, sunt multi oameni care lucrează la a schimba acest model. Sunt idei, miscări, neinvătate pană acum la scoală, invătate acasă, la un alt tip de scoală.
Poate ca nu v-ati gandit niciodată la asta si sunteti socati de punctele mele de vedere pe care vi le-am prezentat, Dar, toate aceste lucruri chiar se intamplă.
In liniste, oamenii se trezec si realizează ce nebunie este să trăiesti in această societate.
Analizati modelul din prezent si vedeti dacă puteti spune că totul este normal. Eu unul nu pot face asta.

Este ceva extraordinar că lucrurile se schimbă, este extraordinar ce se intamplă.


  Sursa:

3 comentarii:

  1. "ZAMOLXE – PARINTELE ROMANILOR = IO FIUL OMULUI „Fiicele mele și fii mei, mă bucur nespus să vă văd pe toți într-o zi atât de mare cum este aceasta! Nu poate fi consemnată în cuvintele voastre cât este de importantă ziua de 10/11 Iulie 2010! Este o dată ce cu greu o veți putea șterge din memorie, este o zi în care CEL promis vouă acum mai bine de 2000 de ani de IISUS a venit la voi! EL este FIUL OMULUI care a venit pregătit (deci nu oricum!) și însoțit de foarte multe ființe de lumină, spirite primordiale ce aparțin Creației Primordiale! Spațiul Geto-Dac are marea onoare de a găzdui o mare parte din Conștiința Celui ce își spune FIUL OMULUI. Cam 90% din această conștiință a coborât și va continua să coboare până când va fi absorbită în totalitate de ființele primordiale, cei ce își spun OAMENI! Însă planeta OM a trimis mai demult o părticică din ea pentru a ajuta la procesul de trezire al românilor și de înălțare al Mamei Geea. Eu ca strămoș al vostru, dar și contemporan cu voi pot să afirm că, împreună cu MARELE AVATAR pregătim PROCESUL ELIBERATOR AL TUTUROR ROMÂNILOR de tot ceea ce este străin!!! Este momentul MARII TREZIRI, a unei conștiințe gigant care va pune stăpânire mai întâi pe cei desemnați și abia apoi pe toți ceilalți! În tot ceea ce se întâmplă, VOI FI CU VOI AȘA CUM AM PROMIS cândva, nu voi abdica de la această menire, căci îmi este dat să văd prin ochi de Om Gloria Celui Prea Înalt, care acum a venit! Ceea ce a fost să fie s-a împlinit, acum procesul de transformare și înălțare merge după alți parametri! Cu o asemenea ființă alături așa cum este MARELE AVATAR, succesul este garantat, dar ca toate acestea să se întâmple va mai dura ceva din răul care trebuie să existe și să se consume pe el însuși! Vor fi ani de mari încercări, însă dacă aveți credință cât un bob de muștar, veți fi cei care veți auzi și vedea pe CEL PROMIS! Deocamdată atât, vă îmbrățișez români și vă urez: Drum drept și multă lumină! Zamolxe vă mulțumește în numele întregului neam. Pe curând!” Îmi place · · Promovează · Distribuie

    RăspundețiȘtergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.