Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Gândește ca un om bogat

Vizualizari

Etichete !

joi, 7 ianuarie 2016

Gândește ca un om bogat

Salut! Pentru că suntem la început de an, îţi voi vorbi în acest articol despre obiective, iar dacă nu ţi le-ai setat încă îţi recomand să o faci. Pe lista multora dintre voi cu siguranţă se află şi obiective legate de bani, de prosperitate financiară, însă câţi dintre voi reuşesc în decursul unui an să realizeze ceea ce şi-au propus? Nu este suficient să faci o listă pe care apoi să o laşi aruncată pe birou şi să îţi aduci aminte de ea din când în când, este important să defineşti clar şi specific ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Procesul de cristalizare a minţii tale în direcţia lucrurilor pe care ţi le doreşti, este asemănător cu procesul prin care creşti o plantă. Iniţial pui sămânţă în pământ apoi trebuie să o uzi, să îngrijeşti pământul în care ai plantat-o. Similiar funcţionează lucrurile şi atunci când îţi setezi un obiectiv. Este un proces care în funcţie de implicarea ta poate dura luni sau chiar ani de zile.

Acest proces se aplică şi în cazul prosperităţii financiare. Te-ai gândit vreodată că ești singurul vinovat pentru faptul că nu ai atâția bani pe cât ți-ai dori? Oamenii bogaţi spre deosebire de cei mai puţini bogaţi au o perspectivă diferită asupra lumii, de aceea este important să-ţi formezi un anumit comportament financiar. Gândind ca un om de succes şi acţionând la fel ca acesta vei deveni la rândul tău un om de succes. Cei care câştigă mai mulţi bani decât tine nu sunt nici mai inteligenţi, nici mai creativi şi nici mai muncitori, aceştia au doar un mod diferit de a se comporta.

Probabil te întrebi ce fac diferit? Este vorba de atitudinea şi perspectiva lor asupra vieţii. Aceştia se concentrează pe procesul de obţinere a banilor, nu pe păstrarea fiecărui bănuţ din cauza „fricii zilei de mâine”. Vezi tu aici este vorba de atitudinea pe care o abordezi când vine vorba de bani şi deprinderile pe care ţi le-ai format.

În continuare dă-mi voie să-ţi prezint 4 modalități prin care să poţi începe chiar de astăzi să gândeşti ca un om bogat:


1. Elimina obiceiurile neprofitabile

Atât timp cât pe lista ta de activităţi se număra predominant activităţi ce nu sunt orientate în direcţia profitului, şansele să prosperi financiar sunt destul de mici. Încercă să elimini acele activităţi neprofitabile. Timpul este acelaşi pentru toată lumea, atât pentru oamenii bogaţi cât şi pentru ceilalţi. Diferenţa este că primii ştiu cum să utilizeze această resursă.

Orice faci este alegerea ta, dacă nu acţionezi eşti ceea ce ai ales să fii!


2. Caută permanent modalităţi de valorificare a timpului

În viaţă suntem recompensaţi pentru că lucrurile pe care le facem reprezintă ceva de valoare pentru ceilalţi. Pentru a avea succes în plan financiar trebuie să acorzi cu totul altă valoare timpului tău, astfel cei din jur vor fi dispuşi să plătească mai mult.


3. Asumă-ţi riscuri

Pentru a te îmbogăţi trebuie să ştii să-ţi asumi riscuri, să-ţi pui la bătaie reputaţia, banii şi talentul. Oamenii obişnuiţi sunt mult mai precauţi şi au o viziune limitată asupra posibilităţilor.
Iată ce spune și Paul Arden în cartea “Gândește fix pe dos”:  Toată lumea visează să aibă o viaţă pasionantă însă majoritatea oamenilor se tem să ia taurul de coarne. Aşa că aleg o cale mai uşoară pentru o viaţă pasionantă. Îşi trăiesc pasiunea prin intermediul altora. Visându-se alături de rebeli celebri se iluzionează că un strop din strălucirea acestora se pogoară şi asupra lor. Îşi imaginează că sunt şi ei că John Lennon, Ernest Hemingway, George Best, Lenny Bruce, Janis Joplin, Damien Hirst. Diferenţa este că aceştia când au avut de luat o decizie au ales varianta scandalos de necugetată fără să ştie unde îi va duce, conştienţi însă că pe decizia prudentă scria mare “pericol”.

Tu cât de determinat eşti să-ţi asumi riscuri?


4. Controlează-ţi gândurile şi emoţiile 

Starea emoţională este cea care anunţă cât de bine eşti orientat în raport cu ceea ce îţi doreşti. Când legătura dintre gând şi emoţie devine una foarte puternică vei înainta cu viteză către ceea ce îţi doreşti, pentru asta trebuie să deţii controlul total al gândurilor şi emoţiilor tale.
  • Cum ar fi dacă modul în care îţi trăieşti viaţa de zi cu zi te-ar face fericit?
  • Cum ar fi dacă ceea ce gândeşti ţi-ar genera bogăţie şi siguranţa financiară?
Acum la finalul acestui articol, îţi recomand să începi chiar de astăzi să gândeşti ca un om bogat, chiar dacă conturile tale deocamdată nu sunt pe măsură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.