Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Norocul nu este întâmplãtor !

Vizualizari

Etichete !

joi, 13 februarie 2014

Norocul nu este întâmplãtor !



Norocul nu este întâmplãtor !

Pentru mulţi oameni, succesul se bazeazã pe noroc. Pe jocul întâmplãtor al sorţii, pe felul cum cad zarurile. Dar, în realitate, norocul nu are nimic de a face cu întâmplarea.

Existã situaţii în care succesul este influenţat într-o anumitã mãsurã de “noroc” , dar acest “noroc” nu este accidental. El poate fi controlat şi chiar prezis atunci când cunoaştem şi aplicãm în viaţa noastrã anumite principii ale “norocului” .
Iatã care sunt aceste principii :

  • Stabileşte clar ceea ce vrei – ce vrei sã fii, ce vrei sã ai, ce vrei sã faci cu viaţa ta. Altfel, dacã nu ştii unde vrei sã ajungi , cum vrei sã ajungi acolo ?
  • Fã-ţi un plan de acţiune şi pune-l în practicã. Chiar dacã nu ştii exact toţi paşii de fãcut, îi vei descoperi pe mãsura ce înaintezi spre scopul tãu. Un plan de acţiune este ca o hartã – te ghideazã asupra drumului de urmat.Când te sui în maşinã cu familia ca sã ajungi din Buzãu la Peştera Polovragi , bãnuiesc cã nu te aventurezi la drum fãrã sã ai la îndemânã o hartã rutierã pe care sã te uiţi din când în când pentru a gãsi traseul optim.
  • Poartã în minte permanent scopul tãu – vizualizeazã-l. Dacã îţi doreşti, de pildã, o maşinã nouã în locul bãtrânului tãu Oltcit, colecţioneazã fotografii cu maşina visatã şi posteazã-le la vedere, ca sã le ai cât mai des in faţa ochilor (Fii realist(ã) totuşi – nu începe cu un Maybach sau BMW Z3 !). Mergi într-un showroom, intrã în maşinã, fã un test drive, simte mirosul tapiţeriei , incearcã sã simţi toate senszaţiile pe care le-ai avea dacã ai fi posesorul acestei maşini. Acealaşi principiu se aplicã la oricare alt scop : o casã nouã, o sãnãtate refãcutã, partenerul de viaţã aşteptat etc.
  • Incepe sã acţionezi ca şi cum deja ţi-ai atins scopul. Comportã-te ca şi cum eşti deja sãnãtoasã, eliberatã de boala care te chinuia de ceva vreme. Ca şi cum porţi deja acele minunate cizme negre de piele pe care ţi le doreai atât de mult.
  • Ai încredere în propria intuiţie şi foloseşte-o cât mai des. Vocea noastrã interioarã ne poate furniza în toate situaţiile rãspunsurile de care avem nevoie. Cu o condiţie – sã învãţãm sã o ascultãm. Deprinderea tehnicii meditaţiei este esenţialã în aceastã privinţã. Este uşor de învãţat şi uşor de folosit – dacã avem voinţa de a o folosi.
  • Fii flexibil(ã) – având în minte scopul dorit, ajusteazã­-ţi acţiunile conform cu schimbãrile de situaţie .
  • Ia decizii şi pune-le în practicã. Atenţie : deciziile trebuie sã reflecte ceea ce doreşti tu cu adevãrat, nu ceea ce îţi spun alţii cã ar trebui sã doreşti.
  • Nu te plânge atunci când lucrurile nu merg cum ţi-ai propus. Mai bine analizeazã cum ai putea depãşi obstacolele şi ce lecţie ai putea învãţa de la ele.
  • Fii generos faţã de alţii cu timpul şi banii tãi – seamãnã înainte de a culege, dãruieşte fãrã sã aştepţi ceva în schimb. (De multe ori rãsplata vine înzecitã şi de unde nu te aştepţi …)
  • Ai rãbdare – de multe ori lucrurile nu se întâmplã atât de repede cum ne-am imaginat. Adu-ţi aminte :“Roma nu a fost construitã într-o singurã zi.”
  • Persevereazã – cu cât este nai mare obiectivul tãu, cu atât necesitã un effort mai mare şi mai susţinut. Edison a incercat peste 1000 de materiale (inclusiv un fir din barba lui !) pânã ce a descoperit din ce sã fabrice filamentul becului.
  • Cultivã o atitudine mentalã pozitivã – dacã ai atitudinea mentalã corectã , jumãtate din treabã este deja fãcutã !
  • Fii disciplinat(ã) şi aplicã zilnic principiile de mai sus – fãrã disciplina de a lucra zilnic pentru atingerea scopului nu ai şanse de reuşitã. Trebuie sã îţi imprimi impulsul care sã te punã în mişcare şi sã te menţinã în mişcare. Partea grea este pânã ce capeţi obişnuinţa de a lucra zilnic cu aceste principii. Din momentul dobândirii obişnuinţei , lucrurile devin simple şi uşoare – ai trecut pe pilot automat.
Succesul şi norocul nu sunt întâmplãtoare. Dacã stãpâneşti principiile care influenţeazã “norocul” , vei creşte probabilitatea de a te afla în locul potrivit, la momentul potrivit pentru a realiza ceea ce este mai important pentru tine.
Nu este suficient sã îţi doreşti ca lucrurile sã meargã bine. Fã ca lururile sã meargã bine !

Atunci oamenii vor spune cã eşti o persoanã “norocoasã” .


Dr. Silviu Popa
Despre Autor
Silviu Popa este doctor in stiinte al universitatii Paris XI, antreprenor de succes si trainer. A creat de la zero in numai 2 ani, impreuna cu fiul sau, o afacere de succes, ce a devenit franciza nationala.Organizeaza cursuri de dezvoltare personala si seminarii EFT sub brandul Stiinta succesului.Promotor al folosirii EFT in consultanta pentru relatii personale, sport, afaceri si cariera. Speaker motivational la evenimente corporatiste

16 comentarii:

  1. Felicitari pentru acest blog! Sa fie cu noroc !

    dr.Silviu Popa

    RăspundețiȘtergere
  2. bine de stiut aceste sfaturi in viata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius ma bucur ca ti-a placut articolul. si ma bucur si mai mult ca il consideri "sfaturi", nu sunt ale mele sfaturile sunt ale unei personalitati deosebite, ai vazut cine este autorul acestui articol, adica D-nul Silviu Popa (Dr. in Fizica Cuantica) cu care eu am o colaboare de aproximativ 2 ani. postez aici un link de pe site-ul dumnealui. http://stiintasuccesului.blogspot.ro/search/label/Noutati . Eventual poti recomanda si altor persoane acest Articol , poate le este de folos. Pentru mine cel putin cand am citit prima data articolul am avut o bucurie imensa ca am de la cine invata lucruri importante si valabile pentru viata de zi cu zi si recitesc mereu articolul pt. ca functioneaza ca o Sugestie foarte puternica care o transform in autosugestie. Bafta multa la Facultate. Doru

      Ștergere
  3. Baftă cu acest blog... poate să devină important, să ne inspirăm, să dăm şi altora informaţia. Îmi plac culorile care te îmbie la speranţă şi visare... doar imaginea constelaţiei pe care stă scris "Gândeşte pozitiv", parcă nu e de acolo...m-ar fi inspirat mai mult doar albastrul ăla superb. E doar o opinie personală. În rest, aştept să citesc lucruri interesante.

    RăspundețiȘtergere
  4. da e interesant articolul, sper sa placa si celor din lista mea de priteni. Si poate sa le foloseasca si lor. Mult succes cu acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place tot ce ai curprins in acest articol , parca sunt pasaje desprinse din viata mea si cum as vrea eu sa o vad .

    RăspundețiȘtergere
  6. atitudinea pozitiva si gandirea pozitiva pot face adevarate minuni !am citit multe despre acest subiect si cand puterea de autosugestie este maxima ,se produc si vindecari imposibile si realizari incredibile .Si efectul placebo se bazeaza pe acestea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tine-o tot asa. Problema mea cea mai mare e ca, nu multa lume intelege ......... ("Lumea e multa, oamenii sunt putini").
    Mult success (by Cris).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici ai dreptate din păcate și din nefericire pentru lume ...

      Ștergere
  8. Asa este. Daca nu rezolvati din .prima insistati . Am experimentat si functoneaza. Succes .Un cercetas

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte intersant. Un roman de bine

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar și în cazul în care norocul ar fi absolut întâmplător, articolul de față - prin sugestiile prezentate - oferă un extrem de binevenit confort psihologic. De asemenea mai oferă un clar avantaj în relațiile cu ceilalți (foarte puțini oameni suportă un interlocutor blazat/nihilist/depresiv/care așteaptă o permanentă susținere morală fără a oferi niciodată altora un suport moral).
    Eu unul nu cred în "fabricarea" norocului, dar cred în (auto)ajustarea confortului psihologic, în suportul pe care îl poți oferi și primi, în comunicare și stabilirea unor relații favorabile cu persoanele din jur - de aceea apreciez atât de mult articolul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc .Tot respectul ptr d voastra

    RăspundețiȘtergere
  12. Inpreuna pentru o lume mai buna.
    www.sc-net.ro

    RăspundețiȘtergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.