Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Poti deveni si tu o persoana norocoasa ?

Vizualizari

Etichete !

joi, 1 mai 2014

Poti deveni si tu o persoana norocoasa ?


Poţi deveni şi tu o persoanä norocoasä ?

Aţi intâlnit oameni ce par a fi norocoşi in orice imprejurare ? Ei gasesc un loc bun de parcare când nici macar locurile proaste nu sunt disponibile. Ei gasesc slujbe invidiate de mulţi. Când se aşeaza la coada pentru a-şi plati factura la telefon, tocmai se deschide un nou ghişeu şi nimeresc primii. Printr-o coincidenţä fericita intâlnesc oamenii potriviţi exact in momentul potrivit.

Consideram ca un om este norocos daca, fara vreun efort aparent, intra mereu in situaţii favorabile. Succesul vine mult mai uşor pentru el. Despre el se spune : “Are noroc cu carul” , “S-a nascut sub o stea norocoasa”.

Ei, bine, studii ştiinţifice recente contrazic aceasta prejudecata şi demonstreaza un lucru uimitor : norocul nu este un atribut intâmplator al câtorva aleşi ai soartei. Dimpotriva, norocul este rezultatul unei anumite atitudini faţa de viaţa pe care o au norocoşii şi nu o au ghinioniştii. Prin schimbarea atitudinii, iţi poţi schimba norocul.

Cu alte cuvinte, iţi poţi genera propriul noroc, trasformându-te dintr-o persoanä ghinionista intr-una norocoasa !

Vi se pare greu de crezut ? Citiţi in continuare cu atenţie.

Dr. Richard Wiseman, directorul laboratorului de cercetäri psihologice al Universitäţii Hertfordshire din Anglia, a studiat timp de 10 ani natura norocului. De ce unii oameni au noroc şi alţii nu ? Dupa ce a efectuat sute de experimente şi mii de interviuri, el a ajuns la concluzia ca oamenii işi genereaza propriul noroc sau ghinion, prin modul in care gândesc şi se comporta. El a demonstrat, de asemenea, ca este posibil sa marim nivelul de noroc din viaţa noasta.

Dr.Wiseman a studiat un grup de 400 de voluntari proveniţi din toate categoriile sociale şi de vârsta. Ei s-au autocaracterizat iniţial ca fiind foarte norocoşi ori foarte ghinionişti. Pe parcursul celor 10 ani de cercetäri, voluntarii au completat numeroase chestionare, au efectuat teste psihologice şi au participat la experimente de laborator.

Rezultatele cercetarilor au aratat clar ca norocul nu este o forţa externa magica sau intâmplatoare. Ca diversele superstiţii referitoare la noroc (ex: pisica neagra, numärul 13, etc) nu au nici un fundament experimental. Ele se bazeaza pe ipoteza greşita ca norocul este ceva exterior omului şi, de aceea, ar putea fi atras sau pierdut cu anumite obiecte (talismane, amulete) sau ritualuri (descântece, blesteme). Nu exista oameni nascuţi norocoşi sau ghinionişti. Deşi ei nu cunosc cauza reala a norocului lor, responsabile pentru acesta sunt gândurile şi acţiunile lor.

Studiile au dus la concluzia ca oamenii norocoşi işi creaza propriul noroc, urmând (inconştient) 4 principii de viaţä: 
1) creaza şi observa uşor ocaziile favorabile 
2) iau decizii ascultându-şi propria intuiţie 
3) au aşteptari pozitive de la viaţa
4) aleg partea pozitiva a lucrurilor .

Un aspect foarte interesant al cercetarii a fost urmatorul: pe baza acestor 4 principii de viaţä, dr.Wiseman a realizat “şcoala norocului” – o serie de experimente care sa examineze daca norocul personal poate fi imbunataţit prin adoptarea modului de a gândi şi acţiona al persoanelor norocoase.

Dupa o luna de exerciţii, rezultatele au fost senzaţionale ! 80% dintre participanţi au devenit mai norocoşi, mai satisfacuţi de viaţa lor . Ghinioniştii au devenit norocoşi, iar norocoşii au devenit şi mai norocoşi ! Unii voluntari foşti ghinionişti şi-au gasit partenerul de viaţa, iar alţii au obţinut promovari profesionale.

Cercetarile menţionate au stat la baza carţii “The Luck Factor” (Factorul Noroc), publicata in 2003 şi devenita rapid un best-seller.

Aşadar – norocul poate fi creat şi imbunataţit. Putem invaţa sa fim norocoşi, aşa cum invaţam sa conducem automobilul. Si cu cât invaţam mai mult şi practicam mai mult, vom avea tot mai mult noroc, iar oamenii vor spune “Ce stea norocoasa aveţi !” .

Da, va puteţi schimba norocul ! Incepând chiar de azi puteţi trai o viaţa plina de succes, dragoste şi bucurie. Ce mai aşteptaţi ?


Dr. Silviu Popa

Despre Autor
Silviu Popa este doctor in stiinte al universitatii Paris XI, antreprenor de succes si trainer. A creat de la zero in numai 2 ani, impreuna cu fiul sau, o afacere de succes, ce a devenit franciza nationala.Organizeaza cursuri de dezvoltare personala si seminarii EFT sub brandul Stiinta succesului.Promotor al folosirii EFT in consultanta pentru relatii personale, sport, afaceri si cariera. Speaker motivational la evenimente corporatiste


Sursa:
http://stiintasuccesului.blogspot.ro/2014/04/poti-deveni-si-tu-o-persoana-norocoasa.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.