Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Ho’oponopono si iertarea

Vizualizari

Etichete !

sâmbătă, 2 august 2014

Ho’oponopono si iertarea

Singura modalitate de a ne elibera este iertarea. Iertarea, pe lângă multe alte lucruri, deschide ușile prosperității.
Iertarea ne permite să închidem o ușă, astfel încât una mai bună și mai mare să se poată deschide. Este posibilitatea unui nou început. E ca si cum te-ai întoarce înapoi la zero și atunci când suntem la zero, totul este posibil. În zero, suntem din nou copii, deschisi, flexibili și curiosi. Fără resentimente, griji sau așteptări .
În cântecul ei Waka Waka, Shakira spune: ” Trebuie să începem de la zero, pentru a atinge cerul”
Dacă esti treaz, daca stii cine esti cu adevarat, nu vei avea nici o problemă în a te ierta pe tine și pe ceilalti. Este mai ușor decât crezi. Nu ai nevoie să înveți asta pentru că ne-am născut stiind cum să iertăm, este ceva natural în noi.
Ceva care m-a ajutat foarte mult personal, a fost să realizez că, atunci când eu nu iert o persoana considerând ca nu merită, de fapt, îmi fac rau mie si nu celeilalte persoane. Apoi, vine un moment când trebuie să ne iubim suficient de mult pentru a nu ne mai face rău .
Vei observa că în aproape toate filozofiile antice , iertarea este mereu prezenta ca una dintre cheile pentru a ajunge la pacea și fericirea după care tânjim .
În Ho’oponopono, tehnica straveche Hawaiiana de rezolvare a problemelor pe care o practic si o predau de peste 15 ani, nu este nevoie să-i spui celelalte persoane ca o ierti. În schimb, lucrezi cu amintirile (programele) care sunt în tine, cu gândurile pe care le ai despre cealalta persoana și/sau situatie. Iertarea în Ho’oponopono este un lucru interior, deoarece nu este nimeni acolo in afara noastra. Ceea ce vedem in afara noastra sunt doar gândurile noastre despre oamenii sau situațiile din jurul nostru .
Nu este nimeni acolo în exterior care să ne facă ceva. Sunt doar amintirile si programele noastre și doar noi le putem șterge. De fiecare dată când apar astfel de situații, le spun ( îmi spun mental mie): ” Îmi pare rău , te rog să mă ierți pentru tot ceea ce este în mine, care a creat acest lucru.” Îmi asum 100% responsabilitatea, pentru a ma putea elibera si a mă întoarce la zero.
Este o actiune interioară simplă și extrem de eficientă, pentru că ceea ce se șterge de la noi, se șterge și de la ceilalți și mai ales de la familie, rude și strămoși. 90 % din problemele noastre provin de la strămoșii noștri.
Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu are de a face cu ceea ce se întâmplă în acest moment . Totul este despre amintiri . Oamenii din viața ta apar pentru a-ți oferi încă o șansă să te ierți pe tine în inima ta și să te eliberezi.
Desigur, cel mai important lucru este să ne iertăm pe noi. În Ho’oponopono, nu știm niciodată cu ce amintiri lucrăm. Doar dăm permisiunea acelei părți din noi care știe ce este perfect pentru noi și care sunt aminirile pe care suntem pregatiti sa le eliberăm și să le ștergem moment de moment. Noi toți avem gânduri limitative, cum ar fi: ” Nu merit ” , ” Nu am suficienta educație ” , ” m-am născut sărac și voi muri sărac” , de care nici măcar nu suntem conștienți, dar sunt obstacole pe care le-am pus în calea noastră. Și deși acestea sunt la nivel subconștient, ele ne controlează și iau decizii în locul nostru tot timpul.
Durerea este inevitabilă, dar suferinta este opțională. O problemă este o problemă numai dacă spun că este. De fapt, nu problema este problema . Adevărata problemă este modul în care reacționezi la situație. Toate situațiile din viețile noastre sunt o binecuvântare, chiar dacă nu pare așa. Spune mulțumesc tuturor acestor situații. Întoarce celălalt obraz, obrazul dragostei, și eliberează-te.Sursa:
http://www.hooponopono.ro/hooponopono-si-iertarea/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.