Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Obiceiul banal prin care majoritatea ne dezactivam functia de autovindecare a organismului

Vizualizari

Etichete !

marți, 8 martie 2016

Obiceiul banal prin care majoritatea ne dezactivam functia de autovindecare a organismului


Meditatie








Nici un medic nu îți va cunoaste vreodata corpul mai bine decat tu insuti. La baza organismului uman sta un mecanism foarte complex de autovindecare, iar atunci cand ne lasam integral pe mana doctorilor, ignoram acest principiu de baza. 

Medicii ar trebui sa fie calauzitori in procesul de „reparare”, dar eforturile adevarate trebuie facute intotdeauna de pacient. 

Suntem invatati inca de la varste fragede ca organismul este „echipat” cu cele necesare pentru a combate celulele canceroase care sunt produse zi de zi, lupta impotriva infectiilor, mentine libere arterele coronare si amana procesul de imbatranire

De asemenea, stim ca sistemul nervos autonom se compune din doua sisteme majore – cel nervos simpatic, responsabil pentru reactiile la stres, si cel parasimpatic, care da raspunsurile de relaxare ale corpului. 

Dar nu toti suntem constienti de faptul ca sistemul de autovindecare a organismului functioneaza exclusiv in momentul in care acesta se afla in stare de relaxare. 

Cum impiedica stresul vindecarea
Daca ai fi urmarit de un leu, in corpul tau ar avea loc o crestere brusca a nivelurilor de cortizol si epienefrina. Cu alte cuvinte, toate eforturile de autovindecare vor fi anulate, iar energia noastre se va canaliza spre alte obiective: va creste presiunea sangvina, se vor activa grupele musculare si inima va bate din ce in ce mai tare. Desi asemenea scenarii ar trebui sa se intample doar atunci cand viata ne este cu adevarat in pericol, exista multi oameni care mentin aproape permanent aceasta stare de panica. 

Gravitatea situatiei consta in faptul ca odata cu fiecare gand sau stare de stres ne incetinim tot mai tare capacitatea de autovindecare. Stresul nu inseamna doar foarte multa munca si teama de deadline-uri. El este legat foarte mult de stilul de viata. Relatii toxice. Griji cu privire la bani si altele. Ipohondrie. Lipsa de incredere in sine si lista poate continua. 

Creierul nu poate face diferenta intre „Sunt urmarit de un leu!” si „Am impresia ca nimeni nu tine la mine” sau „Niciodata nu ma voi face bine”. Sistemul nervos primeste exact acelasi mesaj de fiecare data, iar efectele sunt la fel de daunatoare. 

Adesea auzim de cazuri de boli grave care afecteaza niste oameni aparent foarte grijulii cu sanatatea lor. Desi respecta ca la carte niste reguli legate de alimentatie si sport, acestia se afla intr-o stare repetitiva de stres cronic. Nicio cura cu sucuri verzi nu ar putea „repara” efectele dezastruoase ale unor doze mult prea mari de cortizol sau epinefrina asupra celulelor.






Sursa; 

Un comentariu:

  1. NAMASTE ! Bine venite aceste remărci,deoarece am trecut şi eu prin toate aceste faze şi pînă ce medicul meu nu mi-a sugerat că ar fi timpul să mă "debranşez"de la cotidianul alert,orice tratament voi urma ,va fi doar aparent.Aşa că am schimbat unghiul de vedere şi m-am deconectat de la multe relaţii care în realitate ,deşi mă ţineau "la zi" cu tot felul de "urgenţe",mai tîrziu am înţeles că de fapt nu e nicio urgenţă,nimeni nu va muri sau va da faliment dacă eu reduc motoarele şi oricînd se va ivi "un altul" dispus să facă bani în locul meu.Abia cînd mi-am REconsiderat şi Reaşezat priorităţile am SIMŢIT că în corpul meu ceva independent de voinţa mea lucreză şi starea mea generală devine pe zi ce trece mai luminoasă.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.