Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: De unde si cum a aparut criza financiara?

Vizualizari

Etichete !

joi, 15 ianuarie 2015

De unde si cum a aparut criza financiara?


Copiii o percep foarte tare aceasta criza financiara deoarece aud in casa tot timpul nu se poate asta,nu se poate aia ,totul dintr-o singura cauza, criza financiara.

Explicatia tehnica am mai dat-o si in alte articole, asa ca azi o sa dau o explicatie sub forma de poveste astfel incat sa o inteleaga chiar si copiii.
Smecherul si Criza FinanciaraSmecherul si Criza Financiara

Intr-o zi intr-un sat apare un “Smecher”foarte bine imbracat si le spune satenilor ca il intereseaza sa cumpere magari ,deoarece are niste contracte de bussines cu o cerere foarte mare de magari.

A intrebat satenii cam care este pretul unui magar si acestia i-au spus ca in jur de 100 euro.”Smecherul” a spus ca plateste 100 de euro acum pe un magar fiecarui satean care doreste sa il vanda.

Multi sateni s-au gandit dar pana la urma nu au vrut sa ii vanda gandindu-se ca le sunt utili si muncesc cu ei ,astfel ca isi pot intretine cu ei familia. Cativa dintre sateni au vandut magarii si au incasat banii.”Smecherul” a plecat cu magarii,iar satenii au inceput sa se laude prin sat si sa isi cheltuie banii,fluturand-ui in fata celorlalti,zicandu-le cat au fost de fraieri ca nu au vandut,ca magari o sa mai gaseasca ,dar o ocazie sa vina cineva sa ii cumpere la un asa pret bun nu o sa mai intalneasca foarte curand.

Dar dupa o saptamana in sat apare din nou “Smecherul” cu masina de lux,aduna satenii si le spune ca magarii lor au avut foarte mare success si mai are nevoie de magari.Unii sateni care doreau sa ii vanda nu mai aveau ca deja i-au vandut ,ceilalti ar fi vrut dupa ce au facut ceilalti misto de ei data trecuta,asa ca “Smecherul” le-a spus ca de data asta ofera 150 de euro pe un magar.Cand au auzit pretul,multi dintre sateni au vandut magarii.

A mai trecut o saptamana si in sat apare din nou “Smecherul” afacerist si le spune satenilor ca are mare nevoie de magari si ofera 200 de euro pe un magar.Imediat ,toti satenii care mai aveau magari s-au inghesuit sa ii vanda,sub privirile invidioase a celorlati care au vandut mai ieftin.”Smecherul” a cumparat magarii dar le-a spus satenilor ca nu ii ajung si mai are nevoie de multi mai multi,iar pentru asta se va intoarce peste o saptamana si va plati 300 de euro pe un magar.Cand au auzit asta,satenii s-au repezit in toata regiunea si au cumparat toti magarii,nemairamanand nici unul in toata zona.Deja oamenii au inceput sa investeasca bani pentru un profit ulterior,fiind vorba de un castig foarte usor.

Peste inca o saptamana vine din nou “Smecherul” si cumpara toti magarii cu 300 de euro.Oamenii erau in culmea fericirii deoarece au facut o super afacere si au castigat bani foarte usor.Cei care au investit si au cumparat magari din regiune se felicitau,iar ceilalti mai sceptici,acum isi rodeau unghiile de ciuda.Insa clientul mai cere magari pentru ca nu ii ajung.Oamenii spun ca nu mai au si in plus au cumparat toti magarii din regiune.Atunci “Smecherul” le spune ca ii lasa doua saptamani sa poata face rost de magari si peste doua saptamani cand se va intoarce, o sa plateasca 500 de euro pe un magar,dupa care pleaca si lasa oamenii agitati.Satenii erau innebuniti de unde sa faca rost de magari ,umblau de colo colo sa vada daca nu mai gasesc vreun magar ratacit.

Dar peste o saptamana apare in sat Asistentul “Smecherului” cu magarii cumparati saptamanile trecute din sat,strigand in gura mare ca vinde magari.Satenii au iesit repede pe la porti bucurandu-se ce sansa au ,ca pot sa faca rost de magari pentru cand vine iar “Smecherul” sa ii cumpere.Asistentul vindea magarul cu 400 de euro si nu vroia de loc sa lase din pret.Oamenii s-au gandit,s-au sfatuit intre ei cum sa faca si au ajuns la concluzia ca e o super afacere,investesc acum banii si peste o saptamana vand magarii si castiga 100 de euro.Problema majora era acum ca oamenii si-au cheltuit banii luati pe magari si nu mai aveau alti bani cu ce sa cumpere magari. Asa ca s-au dus sa se imprumute la “camatari” cu gandul ca intr-o saptamana vand magarii ,recupereaza banii,achita datoria si raman cu un profit de 100 de euro.Zis si facut,oamenii s-au imprumutat,si-au cumparat proprii magari inapoi si asteptau sa vina urmatoarea saptamana.

Ce credeti ca s-a intamplat mai departe? E foarte simplu. Asistentul a plecat cu banii si nu l-a mai vazut nimeni vreodata,iar saptamana viitoare “SMECHERUL AFACERIST” nu a mai aparut si nu a mai venit niciodata sa cumpere magari.

Care a fost rezultatul? Satul s-a umplut de “magari” si de “datornici”.Cei care au imprumutat bani,nu au mai putut rambursa imprumutul.Vazand asta “Camatarii” s-au plans PRIMARIEI,spunand ca daca nu vor recupera banii se vor ruina ,nu vor mai putea sa imprumute pe nimeni,nici macar primaria si atunci se v-a distruge tot satul. Ca sa nu ajunga “Camatarii” la ruina, PRIMARUL (in loc sa dea bani si sa ajute oamenii) le-a dat bani tot lor,”camatarilor”.Acestia au recuperat pierderea,dar tot nu i-au iertat pe oameni de datorii.Cum bugetul primariei se terminase, a trebuit sa intre si primaria in datorii.A inceput sa ceara bani altor “primarii” dar acestea nu au mai vrut sa o imprumute ,spunand ca are risc mare si e periculos deoarece nu o sa isi mai poata recupera banii niciodata.
Explicatia pentru aceasta Criza Financiara

Cum s-a terminat totul? Este foarte simplu si cred ca o sa vedeti multe asemenari cu viata reala

1 .“SMECHERUL AFACERIST” (BAIETII DESTEPTI) de la inceput s-a umplut de bani de pe magari.

2.“CAMATARII” (BANCILE) cu profiturile rezolvate au angajat recuperatori care continua sa perceapa imprumuturile si dobanda aferenta.Satenii neavand bani ,recuperatiorii au trecut la executarea silita si preluarea “MAGARILOR DEVALORIZATI” (CASE,APARTAMENTE si TERENURI),dar datorita pretului mic acestia nu au acoperit intregul imprumut.

3.“SATENII” (LOCUITORII) din “SAT” (TARA),au ajuns in situatia fara magari,distrusi,ruinati si datori pe viata.

4.”PRIMARIA” (GUVERNUL) satului (TARII),ruinata si cu datorii la camatari.

Sursa:

Un comentariu:

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.