Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: A murit inventatorul Justin Capră

Vizualizari

Etichete !

miercuri, 21 ianuarie 2015

A murit inventatorul Justin Capră


Iustin Capră a murit. De duminica, inventatorul se internase la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce a acuzat dureri mari de burtă şi stări de greaţă.


Potrivit primelor informaţii, bărbatul a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic.


Necropsia, care se va efectua marti, va stabili care este adevărata cauza a decesului.


Iustin Capră este autorul a 77 de inventii inregistrate, printre care mai multe aparate individuale de zbor. Poate cea mai stranie realizare este „rucsacul zburator” (al carui prototip a fost o perioada de timp expus la Muzeul Tehnic din Bucuresti) si un „dispozitiv antigravitational”.Iustin Capră este unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, obţinând numeroase premii la saloane internaţionale. Printre distincţiile obţinute se numără premiul "Ifia Eco", obţinut la Geneva, în 2008) pentru cea mai bună invenţie ecologică, respectiv un Triciclu electric sau hibrid (realizat împreună cu Marian Velcea), Diploma Salonului Internaţional de invenţii de la Geneva, Medalia de Aur la Salonul Internaţional de Inventică Pro Invent 2009-Cluj-Napoca, Premiul Arca 2007 pentru întreaga activitate.


Printre invenţiile sale se numără un rucsac zburător, construit în anul 1956, un aparat portativ pentru zbor individual, pentru care inventatorul a fost la acea vreme arestat, fiind bănuit că l-a făcut pentru a fugi din România.


Conform paginii oficiale de pe o reţea de socializare, la trei ani şi jumătate de la realizarea rucsacului zburător invenţia lui Iustin Capră a fost brevetată de americani şi folosită de cosmonauţi la deplasările intercapsulare, iar în anul 2002 americanii au recunoscut oficial că ideea i-a aparţinut inventatorului român.Iustin Capră a construit maşini nepoluante fără volan şi fără pedalier, cu comenzi făcute de la un buton de pe carcasa fotoliului, a construit mai multe prototipuri de maşini şi motorete, alimentate de acumulatori.


Capră, care a fost de profesie inginer şi a lucrat ca ofiţer de aviaţie, locuia în judeţul Prahova, unde s-a născut.


"De meserie eu sunt român, iar la asta nu voi renunţa niciodată, chiar dacă cei din jur mă privesc ca pe un tataie ţicnit", scria Iustin Capră în urmă cu o săptămână pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Un comentariu:

  1. NAMASTE DRAGA PRIETENE !!! CE PACAT CA VALORI INESTIMABILE DE GANDIRE SI CREATZIE SANT NEGLIJATE,MARGINALIZATE,UITATE. LA CE BUN SA MAI FIE CELEBRATE P.S. DACA IN TIMPUL VIETZII LUI A FOST LOVIT,MARGINALIZAT SI ASEMENI UNUI CAINE CREDINCIOS STAPANULUI SAU NU A APUCAT CARARILE PRIBEGIEI CUM AU FACUT ALTZII-SI PE BUNA DREPTATE- PARCA VOM VEDEA CAT DE DES AMINTIT VA FI CAND ELITIZTII VOR PREZENTA INVENTZIILE ACESTUI MINUNAT OM IUSTIN CAPRA,LUMINA ,IUBIREA BUNULUI DUMNEZEU SA TE ADUCA IAR IN TZARA TA PENTRU A FI CU ADEVARAT RECUNOSCUT LA DEMNA SI ADEVARATA TA VALOARE !!!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.