Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Reforma energiei electrice şi a gazului

Vizualizari

Etichete !

duminică, 23 noiembrie 2014

Reforma energiei electrice şi a gazului

Puţini ştiu că, de la 1 ianuarie 2015, consumatorii casnici îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică şi/sau de gaze naturale, având dreptul să denunţe unilateral contractul, necondiţionat de achitarea facturii, conform Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).Principalele prevederi favorabile consumatorilor cuprinse în Ordinul ANRE nr. 105/2014 sunt: posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică; scurtarea procesului de schimbare a furnizorului, creându-se condiţiile de încadrare în termenul de 21 de zile impus de Directiva europeană 72/2009/CE pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum; dreptul clientului de a denunţa unilateral contractul de furnizare, cu respectarea condiţiilor contractuale; eliminarea posibilităţii suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică ca urmare a neachitării facturilor; prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.Avantajele esenţiale şi majore ale schimbării furnizorului de gaz şi/sau energie ar fi: preţ mai mic, fără regularizări, reduceri la verificările periodice, o relaţie bazată pe respect şi atenţie.

Pentru o mai bună informare a clienţilor casnici şi noncasnici, ANRE a postat pe site-ul propriu, www.anre.ro, lista furnizorilor licenţiaţi de energie electrică şi gaz metan care activează pe piaţa cu amănuntul.Dacă găsiţi o ofertă mai bună decât aceea pe care o aveţi acum, noul furnizor vă va învăţa ce aveţi de făcut. Nu uitaţi că aveţi dreptul de a negocia preţul!

E bine de ştiut că, în cazul gazelor naturale, consumatorii casnici beneficiază de un regim de furnizare reglementat, adică primesc gaz subvenţionat. Dacă nu doresc un contract-cadru, pot opta pentru furnizarea negociată a gazului cu unul dintre furnizorii licenţiaţi.
În concluzie, dragi cititori, chiar puteţi scăpa de sclavia furnizorului unic de energie! 
(Mihai IONESCU)

Pentru cei care doresc sa-si schimbe furnizorul de curent electric ii pot ajuta sa o faca deja si pot intra pe link-ul de mai jos si ma pot suna pentru mai multe lamuriri.

https://drive.google.com/file/d/0By51m3RKISwhdlNKRUw5c09zTU0/view?usp=sharing


https://drive.google.com/file/d/0By51m3RKISwhYXBfTXdHbVhyemM/view?usp=sharing

Eu astept de ani de zile momentul de a sparge monopolul la Energie electrica si urmeaza cat de curand si la gaze naturale

Doru Gandeste Pozitiv 
0742756812
0763668986


Sursa:3 comentarii:

 1. Buna ziua,in Bucuresti exista un singur furnizor de energie electrica si unul de gaze.Cum sa schimb furnizorii?

  O zi buna.
  Alexandrina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O lista aici mai veche , dar o sa caut si o sa vin cu informatii noi , zic eu valoroase .

   http://www.anre.ro/ro/energie-electrica/consumatori/lista-furnizori

   Ștergere
  2. Pentru cei care doresc sa-si schimbe furnizorul de curent electric ii pot ajuta sa o faca deja si pot inta pe link-ul de mai jos si ma pot suna pentru mai multe lamuriri.

   https://drive.google.com/file/d/0By51m3RKISwhdlNKRUw5c09zTU0/view?usp=sharing

   Eu astept de ni de zile momentul de a sparge monopolul la Energie electrica si urmeaza cat de curand si la gaze naturale

   Doru Gandeste Pozitiv
   0742756812
   0763668986

   Ștergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.