Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Cum ne formam convingerile

Vizualizari

Etichete !

luni, 29 februarie 2016

Cum ne formam convingerile

 Convingerile



Sursa:
http://psub.ro/cum-ne-formam-convingerile/







Toți oamenii își dezvoltă pe parcursul vieții anumite idei și principii de viață care, ulterior, le influențează comportamentul, modul de a acționa și de a gândi. Aceste idei, puternic înrădăcinate în mintea umană, capătă forță și devin convingeri (credințe). În acest articol vom încerca să oferim răspunsuri legate de aceste convingeri (credințele pe care le avem): Ce sunt convingerile? Cum ne formăm aceste convingeri? De ce unii oameni au convingeri care-i conduc către succes, pe când alții au convingeri care-i ajută doar să eșueze în ceea ce-și propun?
Pentru a încerca să modelăm convingerile astfel încât acestea să ne ajute în obținerea succesului, avem nevoie mai întâi să aflăm cum ne formăm convingerile, adică ideile în care credem cu tărie. În acest articol vom afla care sunt principalele surse care ne influeanțează astfel încât să ne dezvoltăm anumite convingeri.


Cum ne formăm convingerile

  1. Prima sursă prin care ne formăm convingerile este mediul înconjurător. De aici apar cele mai importante convingeri ale noastre. Spre exemplu, dacă tot ceea ce vedem în jurul nostru este doar eșec și disperare ne va fi foarte greu să ne dezvoltăm reprezentări interioare care să cultive succesul. Persoanele care se dezvoltă într-un mediu (familial, relațional, social) unde sunt înconjurate de belșug, succes și bunăstare, le va fi mult mai ușor să imite succesul și bunăstarea, față de cele care cresc într-un mediu de sărăcie și disperare. Acestora din urmă le va fi destul de greu să-și dezvolte convingeri care să-i ducă către succes și împlinire. Binențeles că mediul înconjurător nu este singurul mod prin care ne formăm convingerile întrucât dacă ar fi așa, ar însemna că cei care se nasc în sărăcie sunt din start niște ratați, iar în viață vor reuși doar copii celor bogați, ceea ce nu este adevărat. Și asta deoarece există și alte modalități prin care ne modelăm convingerile pe parcursul vieții.
  2. O a doua cale de formare a convingerilor este cea în urma experiențelor și a întâmplărilor din viața noastră. În viața fiecăruia dintre noi apar momente și există întâmplări pe care nu le uităm niciodată. Aceste experiențe, într-un fel sau altul, ne marchează, își pun amprenta asupra evoluției noastre viitoare. Unele dintre aceste întâmplări, în special cele ce au un impact puternic asupra noastră, pot fi experiențe din care să ne formăm ulterior anumite convingeri. Uneori aceste convingeri ne pot schimba chiar viața – în bine sau în rău!
  3. O a treia cale de a cultiva o convingere este prin intermediul cunoașterii. Atât experiențele directe sau întâmplările din viața noastră ne pot crea anumite convingeri cât și informațiile dobândite în mod direct prin citit sau în mod indirect (preluate de la alții). Cunoașterea este principala cale prin care ne putem debarasa de constrângerile mediului și prin care putem evolua atât profesional cât și social.
  4. Altă modalitate prin care ne dezvoltăm convingerile, cea de-a patra, este reprezentată de rezultatele deja obținute. Astfel, cea mai sigură cale de a-ți crea convingerea că poți face ceva este să reușești prima dată. Dacă ai reușit o dată, este mult mai ușor să-ți formezi convingerea că vei reuși din nou, că se poate. Faptul că ai reușit o dată să faci un anume lucru, care ți se părea dificil, nu te face neapărat mai bun, dar îți consolidează încrederea și convingerea că poți să faci din nou lucrul respectiv, ceea ce este foarte important pentru atingerea succesului.
  5. A cincea cale prin care poți să-ți dezvolți o convingere, pe care puțină lume o cunoaște și pe care și mai puțini o aplică este imaginația. Îți poți crea în propria minte experiența pe care o dorești să o trăiești în viitor, imaginându-ți, cât mai des cu putință, că deja o ai, că deja o trăiești; trebuie să simți acea experiență ca și cum s-ar petrece în momentul prezent. Acest lucru este valabil întrucât subconștientul nostru nu face diferența între imaginație și realitate, astfel că tot ceea ce-i transmitem, prin gânduri sau imagini, el încearcă să le materializeze. Întotdeauna imaginația este mai puternică decât cuvintele, de aceea: ”ai grijă ceea ce îți imaginezi că sunt șanse mari să trăiești în realitate acel lucru, mai devreme sau mai târziu”!

va continua…

Cristian





Sursa:
http://psub.ro/cum-ne-formam-convingerile/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.