Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Edward Snowden: „Terorismul este doar un pretext pentru spionajul global și controlul social”

Vizualizari

Etichete !

marți, 9 august 2016

Edward Snowden: „Terorismul este doar un pretext pentru spionajul global și controlul social”

Fostul colaborator al Agentiei de Securitate Natională a SUA (NSA) Edward Snowden, cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane, a subliniat într-un interviu acordat postului spaniol de televiziune La Sexta că spionajul, inclusiv cel care vizează populatia, a devenit astăzi „mai agresiv si mai invaziv fată de cum era odată”, potrivit agentiei EFE.

În interviul dat din Rusia, unde i se oferă protecție față de autoritățile americane, Snowden a precizat că nu doar serviciile secrete ale SUA apelează la metode de supraveghere masivă, la fel procedând și altele, cum ar cele din Marea Britanie, Franța, Germania sau Spania, pentru că acest spionaj este „ieftin, ușor și util”.

Fostul agent american consideră că terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supraveghere pe scară extinsă. „Este vorba de manipulare diplomatică, spionaj economic și control social. Este vorba de putere si nu există nicio îndoială că supravegherea în masă sporeste puterea guvernului”, explică Edward Snowden. 
Astfel, el a amintit că o investigație cerută chiar de președintele Barack Obama a arătat că acest tip de supraveghere nu a fost eficient în combaterea terorismului. „Și-au dat seama că acest tip de programe nu au împiedicat vreodată un atac terorist. Mai mult decât atât, niciodată nu au evidențiat (…) ceva diferit în vreo investigație teroristă în SUA”, a mai spus  Snowden, subliniind că „atunci când culegi toate (informațiile) nu mai înțelegi nimic”.


Emanuel Stan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.