Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: AVEM CAPACITĂŢI SUPRANATURALE? Oamenii SE POT REGENERA

Vizualizari

Etichete !

luni, 22 septembrie 2014

AVEM CAPACITĂŢI SUPRANATURALE? Oamenii SE POT REGENERANimeni nu s-a gândit, până acum, că oamenii posedă o calitate pentru care sunt renumite mai degrabă unele reptile. Nu suntem supereroi, dar ne putem regenera, arată concluziile unui amplu studiu publicat în Journal of Bone and Mineral Research.Cercetarea, condusă de specialişti în domeniul celulelor stem, s-a efectuat iniţial numai în fază experimentală, de laborator, dar a demonstrat că, în cazul cobailor – singurele animale care răspund la fel ca omul la tratamente -, există o capacitate uimitoare de regenerare a coastelor. În numai câteva luni, coaste care le-au fost îndepărtate s-au regenerat complet.


“Fenomenul” a fost urmărit de către chirurgi şi geneticieni, prin computer tomograf (CT), şi la o persoana căreia îi fusese îndepărtat, pe cale chirurgicală, un fragment din coastă. S-a putut constata că, după numai şase luni, opt centimetri din osul lipsă şi un centimetru din cartilajul îndepărtat s-au regenerat.


Pentru a înţelege mai bine “minunea”, cercetătorii au revenit în laborator şi au eliminat între trei şi cinci milimetri din cartilajul coastelor unor cobai. Însă, atunci când au îndepărtat şi ţesutul care le învelea, rezultatul nu a mai fost acelaşi. Părţile lipsă din coaste nu s-au “reparat” nici după nouă luni.


Ţinând cont aceste date, specialiştii spun că responsabil de regenerare este chiar pericondrul care are capacitatea de a produce cartilaj chiar şi când este îndepărtat de coaste şi plasat în apropierea unui ţesut muscular. Mai mult, realizatorii studiului spun că acest pericondrul deţine material reproducător sau celule stem şi că, pe viitor, acesta ar putea fi folosit în terapiile regenerative.
Sursa:
http://www.efemeride.ro/avem-capacitati-supranaturale-oamenii-se-pot-regenera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.