Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: „Energie Pozitiva” versus „energie negativa” ?

Vizualizari

Etichete !

miercuri, 29 iulie 2015

„Energie Pozitiva” versus „energie negativa” ?


Ok! Sa admitem ca aceasta separare exista. Care ar fi atunci criteriile prin care diferentiem in Univers „energia pozitiva” de „energia negativa”? Putem spune despre explozia materiei intr-o supernova ca a fost determinata de o acumulare de „energie negativa”? Sau despre nasterea unei tinere stele ca este rodul unei aglomerari de „energie pozitiva”? Si am putea continua cu o sumedenie de exemple similare. Chiar va rog sa va folositi imaginatia!
Titlul nu incearca decat sa ajute la constientizarea unui aspect resimtit zilnic de fiecare dintre noi, in locul unei convingeri adanc inradacinata si perpetuata prin intermediul temerilor induse de neimplinirile generate de societatea actuala.
Toata energia este neutra pana ce NOI o personalizam. Este acel proces prin care se confera unei situatii o conotatie negativa, respectiv pozitiva. In acel moment al etichetarii ne pozitionam. Si atunci emotiile declansate, fie ca sunt pozitive, fie ca sunt negative, incep sa se hraneasca cu tipul de energie corespunzatoare partii catre care am inclinat balanta energetica.
Exemplificand, sa ne uitam la o trasatura de caracter foarte comuna. Determinarea, este o trasatura de caracter care, in cazul in care este dusa la extrem, poate face pe cineva atat de incapatanat, incat el nu va risca schimbarea. Pe de alta parte, poate face pe cineva atat de determinat sa reuseasca, incat acesta va risca totul doar pentru a putea spune ca a facut-o.
Energia ce pune in miscare Universul nu are cum sa fie pozitiva sau negativa. Ea este intr-o continua stare de echilibru, capatand astfel de conotatii doar prin modul in care fiecare dintre noi o vom folosi. Prin urmare, atunci cand vorbim de „energie pozitiva” si „energie negativa”, aceasta se bazeaza pe asocierile facute de catre noi.





Cu siguranta exista campuri de intensitati variabile, generate de aparatura medicala speciala, ce interfereaza cu campurile electromagnetice ale fiintelor vii, respectiv dispozitive comune in viata noastra: cabluri de alimentare cu electricitate, cuptoare cu microunde, televizoare, telefoane mobile si incarcatoarele lor, unele afectand benefic / altele nociv, ducand la insanatosirea sau la degradarea structurilor moleculare ale celulelor. Dar nu despre aspectele energiilor induse artificial dorim sa vorbim in acest articol, ci despre energia generata de propriile noastre stari emotionale.
Probabil ca nu va putea nimeni sa argumenteze ca exista „energie pozitiva” si „energie negativa” in aceasta lume. Ceea ce unii ar putea argumenta, este in ce masura pozitivarea si negativismul se extind in lumea noastra. Exista cu siguranta emotii pozitive si negative… sau cel putin emotii care ne fac sa ne simtim bine sau rau.
In domeniul medical este recunoscut faptul ca atitudinea pacientului are un impact foarte mare asupra rapiditatii cu care pacientul se vindeca sau daca el supravietuieste unei anumite proceduri medicale. Un pacient cu o perspectiva pozitiva asupra viitorului, are sanse mai mari de a fi vindecat.
Ca un alt exemplu, cati dintre noi nu cunosc pe cineva care, atunci cand intra intr-o camera, pare sa anime imediat atmosfera? Sau invers, pe cineva care are capacitatea de a reduce la tacere o atmosfera vesela, doar prin simpla sa aparitie?




Acestea sunt exemple ale modului in care ne raportam diferit la incarcarea cu energie, depasind cu mult sfera de intelegere a utilizarilor cotidiene de genul alimentarii cu energie a masinilor, a iluminatului sau a prepararii hranei.
De cate ori in timp ce conducem nu ne-a fost taiata calea de catre alta masina aparuta parca de nicaieri? Prima noastra reactie a fost de a ne enerva si a striga furiosi la tipul/tipa respectiva sau facand gesturi obscene inspre ei. Acesta este rezultatul maniei si daca ne-am lasa condusi in intentii de aceste situatii, actiunile noastre vor fi impregnate de foarte multa „energie negativa”.
Dar ia ganditi-va ca tocmai ati fost sunat de catre sot/sotie si vi s-a spus ca unul dintre copii a fost grav ranit! Sau ati fost informat ca unul dintre parinti tocmai v-a murit! Sau casa voastra a fost mistuita de flacari! Exista o diferenta uriasa intre situatia initial descrisa si acestea din urma.
Nu cunoastem motivele pentru care acea persoana a fost un sofer nepoliticos. Reactia noastra furioasa nu a servit altui scop decat de a ne fi exprimat frustrarea de a fi fost deranjati sau de a ne fi fost pusa viata in pericol.
In loc sa ne agitam, de ce n-am incerca sa transformam negativitatea in ceva pozitiv? Sa nu strigam la celalalt sofer, ci sa ne rugam pentru el. Rugati-va ca tot ceea ce l-a determinat sa fie atat de lipsit de atentie, sa nu faca rau altcuiva. Rugati-va ca acesta sa ajunga cu bine si ca cei dragi ai lui sa fie in siguranta.
Nu e usor sa faci asta atunci cand adrenalina creste, incercand evitarea unui accident, dar este mult mai productiv decat sa ne agitam inutil. In loc de a creste „energia negativa”, gandurile tale benefice se vor adauga cresterii „energiei pozitive”.




Uneori ne raportam la „energia negativa” considerat-o ca fiind ceva bun. Condamnarea de pe pozitii dure a rasismului si intolerantei, violentei in familie si bigotismului este adesea vazuta ca ceva firesc. Dar aceasta pozitie dura este similara cu ura, ceea ce conduce tot catre o foarte intensa „energie negativa”.
In ziua de azi cuvantul „urasc” este folosit la fel de usor ca si cuvantul „dragoste”, poate chiar mai des, pierzandu-si la drept vorbind duritatea. Noi spunem ca uram lucruri, mult prea des. Uram… sa stam in spatele unei masini lente pe sosea. Uram… sa stam la coada la casa intr-un magazin alimentar. Uram… sa ne imbracam cu o anumita haina, …sa parcurgem acelasi drum spre birou, …sa asteptam pe cineva la o intalnire. Uram… uram… uram…
Si de prea multe ori, nu se mai face distinctie nici macar intre a ura „actul” si nu pe cel ce l-a comis. Cand este atacata o persoana aflata in situatia descrisa (cel care ne-a taiat calea), oamenii nu urasc persoana… ei nici macar nu l-au mai intalnit. Cand il vad, ei nu stiu ce sa urasca la el. Ei l-au urat pe acel om, doar pentru ceea ce „au crezut” ca a facut.
Aceasta este puterea urii, chiar si atunci cand se incearca sa fie folosita pentru scopuri „nobile”, precum „cele” descrise mai sus. In cele din urma, aceste scopuri sunt corupte, iar rezultatul actiunilor de a pune lucrurile „in ordine” duce la daune mult mai mari, cauzate de „energia negativa” generata de ura.




Sa nu ramanem tacuti atunci cand suntem martorii abuzului fata de o alta fiinta, si nu doar umana. Abuzul poate veni in multe forme. A face glume constant despre capacitatile mentale ale unui cunoscut, este de asemenea un abuz. Pentru ca, chiar daca persoana este in camera sau nu, „energia negativa” a fost generata de cuvintele care au fost rostite.
Practicienii terapeuti, sunt aproape in unanimitate de acord ca marea majoritate a celor care devin agresivi, sicanand si hartuindu-i pe altii, sunt cei care fie au fost victime ale unui astfel de tratament, fie cei care au un nivel al stimei de sine foarte scazut, astfel ca singura modalitate de a se simti mai bine cu ei insisi este de a se razbuna. Aceste tipuri de oameni nu au nevoie de ura noastra, ci de compasiunea noastra. Rugaciunile noastre. Iubirea noastra.
Cu timpul vom ajunge toti sa realizam ca, in ciuda convingerilor noastre diferite, a normelor noastre culturale diferite, stilurilor de viata diferite, a diferentelor noastre socio-economice, facem cu totii parte din acelasi mare organism. Unele parti vibreaza in rezonanta, altele mai putin…
Ca o pietricica aruncata intr-o margine de lac, creaza valuri de „energie negativa”, care afecteaza in cele din urma fiecare colt de lac, imperceptibil chiar. Trebuie sa constientizam fiecare in parte si sa nu negam existenta „pietricelelor”, dar sa ne asiguram ca extrem de putine sunt aruncate in lac.
Nici unul dintre noi nu are toate raspunsurile, dar fiecare parcurge calea care i se pare corecta, in fiecare moment. Trebuie sa acceptam ca atata timp cat exercitam liber un drept, sa nu interferam cu dreptul altcuiva de a face acelasi lucru, fara teama de a fi condamnat de catre altii, deoarece opiniile lor difera de ale noastre.



Sa recunoastem in cuvintele rostite de Isus Hristos, un mare adevar: „Orice ii faci unuia din fratii mei, mie imi faci”. Afectarea oricarei parti a Universului, dauneaza tuturor partilor.
Vestea buna este ca opusul este, de asemenea, adevarat. Atunci cand o parte este vindecata, toate partile din vecinatatea apropiata se pozitioneaza benefic si tind sa se insanatoseasca. In final, ne revine fiecaruia alegerea: ne vom folosi de „energie pozitiva” sau de „energie negativa” pentru a rezolva o anumita situatie?
Avem intotdeauna posibilitatea de a alege, dar foarte rar facem uz de aceasta alegere, cazand mereu in vechile obisnuinte. Atata timp cat acesta este cel mai usor lucru de facut, avem tendinta de a adauga negativitate, mai degraba decat pozitivitate la rezervorul de energie existent. Daca nu suntem atenti, am putea in cele din urma sa ne inecam in propriul rezervor! :)


Da mai departe:

 

Sursa:

https://energiepozitiva.wordpress.com/2014/01/10/energie-pozitiva-versus-energie-negativa/ 

Un comentariu:

  1. NAMASTE ! Păcat că acest articol ATÎT DE UTIL miliardelor de fiinţe stă izolat .După felul în care gîndesc eu treba asta ,l-aş pune pe prompterul televiziunilor de ştiri spre a fi citit şi recitit la ore de maximă audienţă.Spun asta deoarece natura conflictuală umană a crescut la valori de neimaginat în anul 200 să spune,. Acum este fiecare pentru fiecare.Cel neputincios e marginalizat,ejectat de societate.Cu toate asigurările instituţiilor în managementul oamenilor lipsiţi de venituri ,societatea şi cei responsabili ,dacă abia mai mişcă ceva ,deşi responsabilitatea lor este tocmai de a fi în sprijinul şi ajutorul direct al celor din centrele de handicap sau ai celor în vîrstă.Şi exemplele pot continua,le luăm din mijlocul societăţii ,sînt întîlnite oriunde ,de la şoferii certaţi cu ei ,în primul rînd ,pînă la parlament,guvern,autorităţi de tot felul,educate doar să ceară -de la mult la fooarte mult ,pînă la a nu oferi decît scuze,amînări,promisiuni. De la minciună pe faţă la manipulare ordinară ! Pentru a face faţă unei astfel de stări permanent conflicuală,singura ta variantă ca OM CONŞTIENT DE ADEVĂRATA STARE DE FAPT este ori de a renunţa la lupta şiconflictele la care permanent eşti expus,ori ,înţelegînd că ai intrat în mauscage ,pur şi simplu să-ţi schimbi total lista priorităţilor dar şi atitudinea faţă de permanenta provocare şi starea de conflict. Asta ,foarte puţini reuşesc-printre ei numărîndu-mă şi eu !

    RăspundețiȘtergere

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.