Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Ce simte un bebeluș atunci când mama lui plânge în timpul sarcinii: La asta nu v-ați fi gândit:

Vizualizari

Etichete !

miercuri, 25 octombrie 2017

Ce simte un bebeluș atunci când mama lui plânge în timpul sarcinii: La asta nu v-ați fi gândit:




CNS-LIFE-GENDER -- Behind the scenes- the model of a fetus in the womb. On Mother's Day, one of the most startling broadcasts will be In the Womb on National Geographic Channel. Pictures of unborn infants are not new but this two-hour Brit documentary uses the latest in 3-D scanning technology to provide exceptional images of a baby girl from conception to birth. Her mouth opens, she swallows amniotic fluid, hiccups, learns innate reflexes when startled, seems to recognize familiar voices and music, selects a favourite thumb to suck (at 11 weeks), dreams (but of what?) and generally is awake about 10 per cent of the time. (CP PHOTO/ Alliance Atlantis/ HO) *Calgary Herald Merlin Archive* DATE PUBLISHED THURSDAY, MAY 5, 2005 DATE PUBLISHED THURSDAY, SEPTEMBER 22, 2005 *Calgary Herald Merlin Archive*FOR CNS LIFE PACKAGE, APRIL 2, 2010


Poate că toate femeile care au avut fericirea de a fi mame s-au întrebat la un moment dat ce simte bebelușul lor atunci când mama are o emoție puternică și plânge. În zilele noastre, cercetătorii au putut veni în sfârșit cu un răspuns la întrebarea: ce simte bebelușul atunci când mama lui are o emoție puternică în timpul sarcinii.

S-a ajuns la concluzia că emoțiile mamei nu influențează doar dezvoltarea copilului în timpul gestației, ci ele vor lăsa continuări pentru tot restul vieții sale. Și acest lucru se întâmplă chiar și dacă sunt mulți oameni care cred că bebelușul nu simte nimic în interiorul uterului.

La Universitatea din California-Irvine, unul dintre studii a adus niște rezultate surprinzătoare. Se pare că bebelușii primesc substanțe chimice care sunt generate și se schimbă odată cu stările emoționale ale mamei. S-ar putea concluziona chiar că factorii externi (droguri, alcool sau substanțe toxice) și emoțiile mamei sunt factori care modelează copilul și acest „efect” poate dura o viață întreagă.

Dacă în timpul sau după sarcină mama intră în depresie, studiile au arătat că bebelușul va prelua acea tristețe și o va îndura ca și cum ar fi a sa. Dar cel mai important lucru care a fost determinat de studiul în cauză este acela că, având emoții calme și fiind într-o stare de fericire, va face ca bebelușul să aibă o evoluție mai bună decât cel al cărei mame simte perioadele scurte de fericire ale mamei sale, care apoi se schimbă în mod neașteptat cu tristețe sau stres. Adică este esențial pentru dezvoltarea bebelușului ca mama să se afle într-un echilibru emoțional.

Pentru studiu, Sandman, Davis si Glynn au analizat mai multe mame care au suferit de depresie înainte și după sarcină, totodată analizând și bebelușii lor, în același fel.

Fetușii umani sunt participanți activi la dezvoltarea lor și colectează informații pentru propria lor viață după naștere. Se pregătesc pentru restul vieții lor pe baza mesajelor sau semnalelor pe care le oferă mama. Cel mai surprinzător lucru este faptul că bebelușii pot simți starea psihologică a mamei lor.

O mamă care are o stare emoțională echilibrată va ajuta la dezvoltarea unui copil sănătos, în timp ce o mamă care trece prin depresie sau are schimbări bruște și constante ale stării de spirit va da naștere unui bebeluș cu probleme de dezvoltare sau care va avea o dezvoltare mai lentă.

Potrivit unui grup de psihologi prenatali, în afară de perceperea sentimentelor mamei, ei percep și gândurile lor, care vor influența și modul în care copilul se va dezvolta. Potrivit experților, începând cu a șasea lună de sarcină, mamele încep să creeze o legătură cu bebelușul lor, deoarece hormonii pe care mama îi produce în timp ce se confruntă cu emoțiile pe care le are (indiferent de diversitatea lor) trec prin placentă.

Din acest motiv, este foarte important ca femeile să aibă o stare emoțională echilibrată, să se bucure de sarcină, să renunțe la grijile lor și din moment ce primesc vestea că vor fi mame, să își iubească bebelușul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.