Gandeste Pozitiv ... Fii Informat: Diferenta dintre iubire si atasament. Exista? Exista!

Vizualizari

Etichete !

marți, 4 aprilie 2017

Diferenta dintre iubire si atasament. Exista? Exista!
Iubire sau atasament? Sunt doua sentimente puternice, dar foarte diferite. Cu siguranta cunosti persoane care trec de la o relatie la alta, dar de fiecare data sustin ca sunt complet indragostite. Diferenta dintre iubire si atasament poate fi strans legata de frica de a nu fi singura. In acest fel s-ar putea explica mai usor de ce unele femei reusesc sa se implice foarte repede intr-o relatie. 


Frica de singuratate se poate descrie printr-un atasament puternic fata de sexul opus? Tot ce este posibil, potrivit elitedaily.com. Foarte multi specialisti sunt de parere ca femeile care au fost singure foarte mult timp ajung sa se ataseze mai repede de barbatii noi din viata lor, iar de foarte multe ori ele ajung sa confunde atasamentul cu iubirea. Diferenta dintre iubire si atasament este ca primul sentiment duce la relatii de lunga durata, in timp ce al doilea sentiment duce la relatii pasagere, care te consuma foarte mult.


Diferenta dintre iubire si atasament

Se intampla ca foarte multe relatii sa se destrame dupa doar cateva luni, chiar daca partenerii si-au spus ca se iubesc. Acest lucru se intampla din cauza ca este vorba despre atasament, nu despre iubire. Este important sa inveti sa faci diferenta intre iubire si atasament.


1. Iubirea este pasionala, atasamentul este apatic

Se spune ca cel mai apropiat sentiment de iubire este sentimentul de ura, iar acest lucru se intampla pentru ca ura este primul sentiment care se instaleaza dupa ce te desparti de cineva. Ajungi sa iti canalizezi toata energia in acea directie si cu greu poti iesi din toate acele stari negative. In schimb, cand este vorba doar despre atasament, nu se poate vorbi despre toate aceste stari dupa despartire. Vei avea momente de anxietate sau de depresie, dar nu vor fi la fel de puternice ca starile cauzate de ura.


2. Iubirea este altruista, atasamentul este o dovada de egoism

Atunci cand iubesti cu adevarat, totul se rezuma la cel pe care il ai alaturi. Pentru prima data in viata ta iti pasa mai mult sa-i fie lui bine. In schimb, daca doar esti atasata de cineva, iti vei dori ca acel barbat sa fie mereu langa tine, sa iti ofere foarte multa atentie si sa-ti acorde prioritate. Asadar, se poate spune ca atasamentul este o dovada de egoism.


3. Iubirea nu este deloc usoara, atasamentul se pierde

Cine a spus ca iubirea este usoara nu a iubit cu adevarat. Iubirea are nevoie sa fie in permanenta “hranita”, trebuie sa evoluezi odata cu partenerul tau de cuplu si sa invatati sa va respectati reciproc. Daca va iubiti cu adevarat, sentimentele voastre nu vor disparea niciodata. In schimb, atasamentul se pierde in timp si este vorba doar despre cat de des te vezi cu cineva. In timp, vei ajunge sa iti consumi toate sentimentele fata de partenerul de cuplu si vei descoperi ca nu mai simti nimic pentru el.


4. Iubirea inseamna libertate, atasamentul inseamna posesivitate

O alta diferenta dintre iubire si atasament este legata de sentimentul de apartenenta. Atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva, nu simti nevoia sa-i ingradesti libertatea si nici sa depinzi mereu de acea persoana. Nu trebuie ca iubitul tau sa fie mereu in preajma ta pentru ca tu sa iti dai seama ce simti cu adevarat pentru el si nici nu se poate vorbi despre gelozie. In schimb, atunci cand esti atasata de cineva, nu esti niciodata sigura de sentimentele sale si ai nevoie in permanenta de dovezi de afectiune. Te gandesti obsesiv la partenerul de cuplu si verifici constant ce face.


5. Iubirea iti da putere, atasamentul se rezuma doar la puterea de a influenta

Iubirea iti da putere sa faci orice, te ajuta sa ai mai multa incredere in tine si astfel vei ajunge sa ai o alta perspectiva asupra vietii. Esti pregatita sa infrunti orice pericol si nimic nu te poate impiedica sa inaintezi. In schimb, atasamentul se rezuma doar la puterea de a influenta pe cineva. Vrei sa te asiguri ca tu detii controlul in relatie si vrei sa faci in asa fel incat sa-ti fie doar tie bine.

6. Iubirea nu cunoaste limite, atasamentul este limitat de timp

Ultima diferenta dintre iubire si atasament este legata de durata efectiva. Se spune ca iubirea nu cunoaste limite, nu dispare in timp. Sentimentele de iubire sunt nemuritoare. Chiar daca crezi sau nu, partenerul de cuplu te va iubi mereu. In schimb, atasamentul este limitat de timp, ceea ce inseamna ca nu iti vei dori sa iti petreci tot restul vietii langa o persoana fata de care nu ai fost cu adevarat indragostita.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii se accepta fara jigniri, fara atac la persoana, combateti (sau sustineti) ideea in sine, cu argumente pertinente intr-un mod constructiv, sa lasam ideile sa se bata intre ele in baza unor argumente solide ce corespund realitatii nu fictiunii, sau unor dogme primitive si perimate.
Multumesc pentru intelegere.